PLACe market: Petkom navečer na tržnici Dolac


Foto: Turistička zajednica grada Zagreba

10.05.2023. - Središnja zagrebačka tržnica Dolac uskoro jednom tjedno u večernjim satima postaje mjesto zanimljivih susreta, predstavljanja zagrebačke gastronomske, ali i ukupne ponude te posebne atmosfere.

Od početka lipnja do sredine srpnja svakog petka uvečer Zagreb vas poziva na novo, atraktivno druženje. Središnja gradska tržnica Dolac, koja je otvorena 1930. godine, mnogima je u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima neizostavan dio turističkih razgledavanja grada o čijem se svakodnevnom životu upravo na tom mjestu može mnogo zaključiti.

No, od sada će petkom i u večernjim satima Dolac nastavljati svoju misiju povezivanja ljudi ukusnom hranom i pićima, kulturnim i zabavnim sadržajima te zanimljivim druženjima koja na osobit način govore o zagrebačkoj tradiciji i načinu života. U tim će predstavljanjima uz ostale sudjelovati lokalni proizvođači kao i vrsni zagrebački ugostitelji.

Inače, Zagrepčani se svakodnevno opskrbljuju na čak 28 gradskih tržnica, u lokalnom narječju nazvanima plac, na kojima kupuju povrće, voće, mliječne proizvode i meso od lokalnih obiteljskih i drugih proizvođača. Odlazak na tržnice, posebice vikendom, dio je rituala mnogih Zagrepčana, koji će se uz kupovinu hrane, a nerijetko i stručka cvijeća, zaustaviti i na obaveznoj prijepodnevnoj kavi.

Zagreb se, uključivanjem više od devet desetljeća starog „trbuha grada“, pridružuje nacionalnom projektu PLACe market Hrvatska kojem je cilj kulturno-turistička revitalizacija tržnica predstavljanjem lokalnih proizvoda, lokalne hrane, kulture, suvenira te lokalnih zabavljača.

Ovaj se nacionalni projekt ostvaruje u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba te brojnih partnera.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba