Novosti

U akciji čišćenja Medvednice prikupljeno više od 17 tona otpada
21.03.2023.
Proljetna akcija čišćenja otpada na Medvednici, u povodu Svjetskog dana šuma (21.3.) i Svjetskog dana voda (22.3.), organizirala se na sedam lokacija – Velajnica (Gornji Struki – Kuntići), Vila Rebar, Mali potok, Talani, Koštacin, Pustakova ulica, Gornje Vrapče i Zelena magistrala, Strahoščak. 
Prikupili smo 3 tone plastičnih čepova u akciji „Ubaci čep za skupi lijek!“
20.03.2023.
U sklopu partnerstva s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma, sva reciklažna dvorišta u gradu Zagrebu, kojima upravlja Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća uključena su u humanitarnu akciju „Ubaci čep za skupi lijek!“. Zagrebački holding na ukupno 20 reciklažnih dvorišta osigurava sabirna mjesta i spremnike za prikupljanje plastičnih čepova.
Učenici Osnovne škole Iver u posjetu reciklažnom dvorištu Čistoće
16.03.2023.
Reciklažno dvorište u Jelkovcu, jedno od najnovijih i vrlo lijepo uređeno, ugostilo je skupinu učenika iz Osnovne škole Iver. Učenici su članovi Zajednice aktivnih građana, koju vodi prof. Željka Vranaričić, a u toj izvanškolskoj aktivnosti bave se temama ekologije i čuvanja okoliša.
Radovi na Sljemenskoj cesti počinju 14. ožujka
10.03.2023.
Radovi na Sljemenskoj cesti počet će u utorak 14. ožujka, od kada će na snazi biti privremena regulacija prometa, koja će ovisno o vremenskim uvjetima trajati oko 4 mjeseca.
01.03.2023.
Od prošlog tjedna svim privatnim korisnicima usluga podružnice Čistoća započeo je odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno. Novi raspored rezultat je uspješno implementiranog novog modela odvajanja i prikupljanja otpada, koji je na snazi od 1. listopada 2022. godine. Novim modelom je postignuto značajno smanjenje količine miješanog komunalnog otpada od čak 27%, te prikupljeno 50% više plastike, 30% više biootpada i 9% više papira.
Počeo odvoz glomaznog otpada
01.03.2023.
Podružnica Čistoća, od 15. veljače prima zahtjeve Zagrepčana za besplatni odvoz krupnog otpada. Pomoću jednog obrasca možete, bez naknade, naručiti odvoz do dva prostorna metra glomaznog otpada i 10 vreća građevinske šute od maksimalno 80 litara svaka.
Tržnice Zagreb iznajmljuju poslovne prostore
15.02.2023.
Holdingova podružnica Tržnice Zagreb objavila je natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora, garaža i garažnih mjesta na više lokacija u gradu. Rok za dostavu pisanih ponuda je do 1. ožujka ove godine do 12 sati, a javno otvaranje ponuda održat će se 2. ožujka ove godine u podružnici Tržnice Zagreb, Šubićeva 4O/V.
14.02.2023.
Na sjednici Skupštine Zagrebačkog holdinga d.o.o. održane 13.veljače 2023 godine, a koju čine gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, imenovan je novi član Nadzornog odbora Kristijan Starčević. Dosadašnji član Nadzornog odbora Ratko Bajakić podnio ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora iz osobnih razloga.
Obnova ceste na Jarunu
10.02.2023.
Počelo je uređivanje kolnika i biciklističke staze Aleje Matije Ljubeka na Jarunu, a radovi se izvode na temelju Ugovora za asfaltiranje cesta iz fonda solidarnosti. Kako se očekuje, radovi bi trebali završiti do 1. travnja ove godine. Kako su priopćili u Holdingovoj podružnici Zagrebačke ceste, tijekom radova na Aleji Matije Ljubeka neće biti moguće prometovanje vozila i bicikala, a ni pješaci se tuda neće moći kretati u vremenu od 7 do 17 sati.
Naručivanje odvoza glomaznog otpada počinje 15. veljače
03.02.2023.
Ovih dana građani će na kućne adrese, uz račune Zagrebačkog holdinga za siječanj 2023. godine, zaprimiti dva obrasca Zahtjeva za odvoz glomaznog otpada koji se mogu koristiti u okviru javne usluge, bez naknade, dva puta u kalendarskoj godini. Također, mogu prijaviti oba obrasca odjednom kada maksimum javne usluge koriste jednom u godini. Ukupni volumen otpada je 2 m3 po zahtjevu, odnosno 4 m3 ukupno.