Obnova ceste na Jarunu



10.02.2023.
- Počelo je uređivanje kolnika i biciklističke staze Aleje Matije Ljubeka na Jarunu, a radovi se izvode na temelju Ugovora za asfaltiranje cesta iz fonda solidarnosti. 
 
Radit će se najprije na glodanju asfalta debljine od 12 cm. Zatim će se radovi izvoditi ovim redom: zamjena nosive konstrukcije kolnika, izvedba nosivog sloja asfalta, čišćenje i provjera ispravnosti sustava oborinske odvodnje, zamjena i prilagođavanje poklopaca komunalnih instalacija, zamjena oštećene betonske galanterije, čišćenje i špricanje bitumenskom emulzijom, izvedba habajućeg sloja asfalta i horizontalne signalizacije te izrada uzdignutih ploha radi smirivanja prometa. Navedeni radovi obuhvaćaju kolnik u dužini 6400 metara, širini osam metara, odnosno u površini od 55.000 četvornih metara.
 
Kako se očekuje, radovi bi trebali završiti do 1. travnja ove godine. Kako su priopćili u Holdingovoj podružnici Zagrebačke ceste, tijekom radova na Aleji Matije Ljubeka neće biti moguće prometovanje vozila i bicikala, a ni pješaci se tuda neće moći kretati u vremenu od 7 do 17 sati.  Međutim, u vremenu radova, kako je najavljeno iz Grada Zagreba, ulicom Hrvatskog sokola, na dijelu od Horvaćanske ceste do ulaza u RC Jarun, omogućit će se obostrano parkiranje vozila.
 
Nakon dovršetka radova na Jarunu ekipa Zagrebačkih cesta seli se na Sljemensku cestu, koja također ide u obnovu.