19. veljače 2016. Magnetizirajući mirisi vrhunski spravljenih jela prostirat će se paviljonom 8 Zagrebačkog velesajma do nedjelje, 21. veljače, do kada traje sajam Hotel&Gastroteh.
Na kuharskom poligonu
Hrvatskog kuharskog saveza tijekom svih pet dana trajanja sajma Hotel&Gastroteh svi zainteresirani posjetitelji mogu sudjelovati u kraćim kulinarskim radionicama, ali i u nizu degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela.
Također, mogu sudjelovati i u ukrašavanju torti u kojem će im pomoći vrhunski slastičarski majstori, a oni najspretniji osvojit će vrijedne kulinarske nagrade.
Svaki dan predstavljat će se županijske udruge kuhara koje će pripremati tradicionalna jela svoga kraja.
Svi će posjetitelji imati prilike vidjeti kako se pripremaju jela iz čitave Hrvatske, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora.
Sa sobom će i u svoje kuhinje odnijeti i neke male tajne velikih majstora koje će naučiti na sajmu.
Na štandu tvrtke
Omrčen promet svi posjetitelji mogu kušati nekoliko vrsta pizza te sudjelovati u prezentaciji cjelokupnog procesa pripreme pizza (zamjes, djeljenje i oblikovanja tijesta, fermentacija i završno pečenje).
Ove godine prezentirat će KONCEPT MINI PEKARE, pa će posjetitelji moći vidjeti opremu koja je potrebna za sve korake proizvodnje kruha i peciva, odnosno kako se u malom prostoru (od nekih 40 m²), uz razumnu investiciju, može napraviti mali pekarski pogon, idealan za turističke kampove, hotele ili svakog tko se želi okušati o pekarstvu.
Svoje proizvode po odličnim sajamskim cijenama nude i mali proizvođači i obiteljsko poljoprivredna gospodarstva.