Edukativno-informativne aktivnosti za građane u parku Bundek

6. rujna 2022. - Zagrebački holding i Podružnica Čistoća, u sklopu edukativno-informativnih aktivnosti za građane vezanih uz pravilno razvrstavanje otpada i novi model sakupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada, postavili su jučer informativni štand u parku Bundek (pored pontonske pozornice).

Tijekom sljedećih tjedan dana, do utorka, 13. rujna, na info štandu građani će se moći informirati izravno od naših djelatnika o svim temama vezanim uz odgovorno postupanje s otpadom i novom sustavu koji stupa na snagu 1. listopada.

Pripremljeni su razni informativni materijali za građane te edukativno-zabavne aktivnosti za djecu.

Planirane su i posebne aktivnosti za dječje vrtiće - edukativne igre Otpadolovka i Ekodrom te igre spretnosti u razvrstavanju otpada. Prethodno je upućen poziv dječjim vrtićima u blizini parka Bundek i imamo jako dobar odaziv zainteresiranih grupa.

Danas su nas posjetila djeca iz DV Mali istraživači i DV Zapruđe. Prema riječima "teta" odgojiteljica Malih istraživača, djeca uče o razvrstavanju otpada i u sklopu vrtićkih aktivnosti, no ova akcija je jedinstvena jer uči djecu o dobrim navikama u postupanju s otpadom na jedan zabavan način. Napominju da su svakodnevno u parku s djecom te se rado odazivaju pozivima na razne akcije, no do sada djeca nisu imala priliku sudjelovati u takvim i sličnim aktivnostima.

Programom su oduševljene i odgojitelji iz DV Zapruđe. Nisu očekivali ovako raznovrstan i bogat program prilagođen uzrastu kroz koji su svi nešto naučili. Djeca su također obećala da će svojima kod kuće prenijeti što su sve danas radili na našem info štandu.

Zahvaljujemo dječjim vrtićima na odazivu te pozivamo sve generacije naših sugrađana da nas posjete.

Info štand će biti na Bundeku do utorka svaki dan od 9:30 do 14 sati, ovisno o vremenskim uvjetima.

Nakon parka Bundek, nastavljamo s aktivnostima na drugoj lokaciji, što ćemo najaviti početkom sljedećeg tjedna.