Agencija Standard & Poor's korigirala je izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga


 
1. travnja 2020. - Renomirana međunarodna agencija Standard & Poor's u srijedu, 1. travnja 2020., korigirala je izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga na 'B +' s negativnim izgledima na tekuću likvidnost.

Kako se navodi u izvješću, negativni izgledi odražavaju nesigurnost u pogledu mogućnosti Grada Zagreba da zbog kombiniranih učinaka pandemije COVID-19 i nedavnih potresa pruži pravovremenu podršku Zagrebačkom holdingu te uzimaju u obzir i potencijalne pritiske na tekuću likvidnost, zbog prestanka nekih gospodarskih aktivnosti i nižih novčanih tokova u 2020. od očekivanih, što bi moglo dovesti do sniženja rejtinga.

Agencija također naglašava da je Zagrebački holding ključan za zagrebačku strategiju i provedbu projekata, jer pruža Zagrebu svu bitnu infrastrukturu (odvoz i zbrinjavanje otpada, distribuciju i opskrbu plinom, odvodnju i opskrbu vodom te usluge parkiranja). Radi se o uslugama koje će Zagrebački holding nastaviti pružati, neovisno o mogućim dodatnim utjecajima COVID-19 i nedavnih potresa na poslovanje.

Cijeli tekst izvješća dostupan je na ovoj poveznici.