Osobni korisnički pretinac Zagrebačkog holdinga

Primajte jedinstvenu uplatnicu u svoj osobni korisnički pretinac putem sustava e-Građani! Pristupite sustavu e-građani putem linka HOLDING CENTAR- e- usluge.

Zagrebački holding uključio se u sustav e - građani unutar kojeg je dostupan osobni korisnički pretinac.
 
Osobni korisnički pretinac je osnovna e-usluga sustava e-Građani. Sustav e-Građani može koristiti svaki građanin Republike Hrvatske stariji od 15 godina koji posjeduje elektroničku vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica.

Ako ne posjedujete neku od navedenih vjerodajnica, posjetite najbližu poslovnicu Financijske agencije (FINA), i na označenim šalterima zatražite vjerodajnice za e-Građane.

Za izdavanje vjerodajnica ne naplaćuje se naknada, a uz pomoć njih možete izvršiti prijavu na e-usluge u sustavu e-Građani te Osobni korisnički pretinac.

Što je potrebno kako bi postao e-Građanin?
  • posjedovati elektronički identitet odnosno barem jednu vjerodajnicu s Liste prihvaćenih vjerodajnica
  • prihvatiti Uvjete korištenja i registrirati se u Nacionalnom identifikacijskom i autentifikacijskom sustavu
  • prihvatiti Uvjete korištenja i kreirati Osobni korisnički pretinac
  • prihvatiti Uvjete korištenja i registrirati se za dostupne e-usluge i e-poruke.
 
Kako kreirati Osobni korisnički pretinac:
 
Odabirom opcije 'Prijavi me' sustav Vas preusmjerava na NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav), gdje vam se nudi lista vjerodajnica (ePass, mToken),  kojom je moguće izvršiti prijavu u 'Osobni korisnički pretinac'.
 
Prihvaćanjem uvjeta korištenja i odabirom opcije 'Kreiraj Osobni korisnički pretinac' kreira se vaš 'Osobni korisnički pretinac'.
 
Upisom vašeg korisničkog imena i lozinke pristupate svome Korisničkom pretincu, unutar kojeg je Zagrebački holding omogućio građanima uvid u podatke.

Jedinstvenom uplatnicom obuhvaćene su slijedeće obveze: komunalna naknada, naknada za uređenje voda, stambena pričuva (za prostore koji su na upravljanju kod GSKG d.o.o.), najamnina (za prostore koji su u vlasništvu GZ), naknada za odvoz komunalnog otpada (podružnica Čistoća), naknada za potrošnju vode (ViO d.o.o.).
 
Sustav e-Građani omogućuje pristup svim elektroničkim javnim uslugama na jednom mjestu. Svi korisnici koji su se već registrirali za elektroničke usluge kroz sustav e-Građani, bit će u mogućnosti koristiti i usluge ostalih ustanova korištenjem postojećeg korisničkog imena i lozinke, bez potrebe dolaska na šaltere ustanova radi ponovne registracije.
 
Popis poslovnica FINA-e u kojima možete zatražiti vjerodajnice za e-Građane (ePass, mToken) možete naći na adresi http://www.fina.hr/poslovnice
 
Više informacija na internetskoj stranici http://www.gov.hr